Home

Achtergrond

500 euro boete voor ontbreken kruisbeeld op school

De burgemeester van het Siciliaanse dorp Chiusa Sclafani legt de directrice van een plaatselijke school een boete van 500 euro op, als zij niet voor eind komende week een kruisbeeld ophangt op haar kantoor.

Dit heeft de Italiaanse krant la Repubblica woensdag gemeld. Italië is sinds begin deze maand in de ban van de crucifix-discussie. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens bepaalde toen dat de traditionele kruisbeelden in Italiaanse klaslokalen een schending zijn van het recht van de ouders om hun kind volgens hun eigen overtuigingen op te voeden. Premier Silvio Berlusconi verklaarde daarop meteen dat Italië in hoger beroep gaat en zich voorlopig niets aantrekt van de uitspraak van de rechters in Straatsburg.

Burgemeester Francesco Di Giorgio van Berlusconi's partij PDL deed er nog een schepje bovenop en vaardigde afgelopen vrijdag een decreet uit dat in alle klaslokalen en gemeentekantoren van Chiusa Sclafani een kruisbeeld moet hangen. De politie controleert dat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.