Home

Achtergrond 1 reactie

1,6 miljard minder aan belastinginkomsten

Het oplopende begrotingstekort wordt vooral veroorzaakt doordat er 1,6 miljard euro minder aan belastingen en premies binnenkomt.

Dat blijkt uit de najaarsnota die het kabinet vrijdag heeft besproken. Bekend was al dat het tekort dit jaar oploopt tot 5,1 procent van het bruto binnenlands product. Bij Prinsjesdag was de voorspelling voor 2009 nog 4,8 procent.

De totale schuld stijgt naar 62 procent van het bbp, vooral door de steun aan de financiële sector. Minister Wouter Bos (Financiën) zei na afloop van de ministerraad dat er nog weinig te zeggen valt over de consequenties voor volgend jaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    realist

    Landbouw doet het op dit terrein veel beter dan de rest, die betalen geen rooie cent, omdat ze toch niets verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.