Home

Achtergrond 5 reacties

't Stinkt

De DSB heeft zich vergaloppeerd aan koopsompolissen. Heel de media en nog een paar belangenbehartigers zijn vervolgens over de bank heengevallen. Lakeman heeft op 1 oktober gezegd: mensen haal je geld op want de bank moet failliet.

Ze hadden hem beter een paar weken kunnen opsluiten. Het is een miezerig kereltje, die geen gevoel heeft voor oorzaak en gevolg. Dan heb ik meer op met mijnheer Hendrickx. Die had een deal die goed was voor zowel de benadeelden als voor de bank als voor de werknemers. Maar die deal mocht niet ondertekend worden van de Nederlandse Bank.

Het afgelopen jaar hebben we kunnen zien hoe snel banken om kunnen vallen. Maar het kwaad is hier geschied door Lakeman. En evenwel zei de baas van de Nederlandse Bank, dat mannetje dat zo saai praat, dat "de DSB liquide en solvabel is". Je moet blijkbaar beter luisteren naar wat hij niet zegt dan naar hetgeen hij wel zegt.

Waar ik me ook over verbaas is dat ik niets of weinig hoor over de andere banken die soortgelijke koopsompolissen hebben verkocht. De heer Scheringa heeft best een aantal dingen fout gedaan, zoals te lang zwijgen en niet snel genoeg het roer omgooien. Toch heb ik bewondering voor hem zoals hij nu vecht voor zijn bank, zijn personeel en zijn klanten.

Ik heb veel minder waardering voor Wouter Bos en de Nederlandse Bank. Als je op een rijtje zet wat er de afgelopen dagen vanaf zondag tot nu toe is gebeurd (eerst geen surseance van betaling, zes uur later weer wel, de opmerking van Wellink dat het niet aan het lekken kan hebben gelegen omdat er maandagmorgen bijna geen geld opgenomen was, terwijl later bleek dat er toch 59 miljoen teruggehaald was), krijg ik steeds meer het gevoel dat de DSB gewoon kapot moest. Bos wil geen geld meer steken in banken en Wellink kan niet met Scheringa door een deur.

Kortom, 't stinkt aan alle kanten. Ik hoop dat DSB in een of andere vorm doorkan en dat Wellink naar huis wordt gestuurd. Dan stinkt het in ieder geval minder. Ik vraag me af of de politiek dat durft.

Wien van den Brink

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Ik begrijp niet waarom mensen die een woekerpolis hebben aangeschaft hiervoor geld terug zouden moeten krijgen. Hetzelfde gold enkele jaren terug voor de beleggingsproducten met geleend geld. Je bent er met je volle verstand bij en dan moet je ook de consequentie van je handtekening dragen.
  En niet vervolgens gaan zeuren over terugbetalen enz. Om vervolgens ook nog te gaan zeggen dat mensen hun geld bij een bank moeten weghalen is gewoon laag bij de grond en spreekt meer over een persoonlijke vete dan over goed fatsoen. Alle banken maken zich eraan schuldig en als je nu ziet wat voor creditrente ze betalen zullen ze alleen maar blij zijn met een concurrent minder. En dat gaat ons allemaal veel geld kosten, want de banken verdienen nu al belachelijk veel (aan ons).

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat grensboerke. Ik heb nog niemand geld zien terugbrengen naar de bank toen dikke winsten werden gemaakt. Het is wel een weergave van het huidige Nederland; nergens de verantwoording of gevolgen van willen dragen maar wel de schuur proberen te vullen.

 • no-profile-image

  op diefstal

  Geen beklag met Scheringa jongens, al ziet hij er misschien aardig uit. Hij heeft de boel flink besodemietert en asociaal zijn talloze hobby's gespekt met vele miljoenen.

 • no-profile-image

  realist

  DSB moest koste wat kost van Wellink en Bos kapot, want een getekend accoord van dhr. Hendrickx met de DSB zou een lawine aan schadeclaims bij de andere banken gaan opleveren. Dat wilden zij voorkomen.
  De geest is nu toch uit de fles, dus die schadeclaims voor de koopsompolissen zullen er wel komen. Ik vind dat naast Wellink, Bos ook direct moet opstappen en als we dan toch bezig zijn, dan meteen maar het hele (waardeloze) kabinet erbij.

 • no-profile-image

  Bezorgde

  Het is vooral een kwestie van geen goed controle!!!!!!! Die woekerwinsten op koopsompolissen en andere schandalen binnen het bankwezen, ontwrichten de hele economie! Velen worden hier het slachtoffer van! En erger nog, het gaat gewoon door!!! De hardwerkende en zorgzame mens wordt hier het slachtoffer van. Wat is de samenleving naar een diep dal afgezakt, wat moraal betreft. Hier is niet meer tegen te werken! De vraag is, zijn er nog fatsoenlijke banken die er voor de mensen zijn? Daar zijn ze toch voor bedoeld! Het is zeer erg als goede bedrijven, nee te horen krijgen bij nieuwe aanvragen. Zeker als ze veel onderpand hebben en uitstekend draaien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.