Home

Achtergrond

blog voor vera

Leuk dat je de kijkcijfers even mailde... ik popel om de andere 2 blogs over hem in te leveren, maar wacht op de tekst die Marcus bij de foto's van de trekkers gaat schrijven.

Vraag mb.t. kinderboerderij... foto groot tonen?? Ben je helderziend?? Een soortgelijke vraag wilde ik nog stellen, ook n.a.v. je mail van gisteren, waarin staat dat de kleine foto's, gelukkig binnenkort verleden tijd zijn.

In de week dat ik blog schreef over de halve meter regen, had ik ook een fotoserie zo goed als af die bij die blog hoorde... koeien zijn maar 1 middag naar buiten geweest... één breekt de poot (koe waarvan de uier aan het afsterven was door adderbeet)... gelijk een noodslacht + kalf eruit gesneden. De foto's zijn behoorlijk heftig, en Marcus die er ook een paar heeft gezien, schreef: indrukwekkend ('t kan zijn dat hij zoiets nog nooit heeft gezien). Alleen de pest is, dat bijna alle foto's staand zijn, en zoals jij toen uitlegde, worden die altijd klein afgedrukt. Toen dacht ik: dan maar geen fotoserie... ik vind die kleine foto's echt niet mooi en geef toe dat ik daarin nogal perfectionistisch ben. Ik stuur je er een paar voor het idee.

Inmiddels zijn we een dikke maand verder, en hebben we de afgelopen 2 weken wéér bijna 2 noodslachten gehad. Ze doen hier maar wat!! Noodslacht zonder pardon!! Het eerste geval was een afgeklemde zenuw in de poot, door urenlang liggen van de vaars. Zonder onderzoek werd gezegd dat noodslacht het beste was. En afgelopen zo. nacht een keizersnede... ook uitgevoerd op verzoek van ons, tegen 't advies in van de veearts. Omdat ze hier gem. maar 1 keizersnede per jaar doen, duurde deze 4,5 uur!! In België: een half uur.

Ook gehoord dat op ons schiereiland er gem. 5 noodslachten per dag zijn. Er komt dus een blog over deze toestanden, en ik ga nog preciese cijfers opvragen. Ik had de gedachte deze blog op te leuken (cynisch bedoeld) met de foto's van de adderkoe... tot ik al die kleine foto's de laatste tijd onder de blogs zag. Vandaar de gisteren gestelde vraag.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.