Home

Achtergrond

Zwijnen verspreiden transgene mais niet

Wilde zwijnen die genetisch veranderde maiszaden eten, verspreiden het vreemde DNA niet in de natuur met hun poep.

Dat hebben Duitse wetenschappers onderzocht, zo meldt de website ditisbiotechnologie.nl. De wetenschappers onderzochten de mogelijkheid dat wilde zwijnen transgene zaden verspreiden die via voedsel in de ontlasting terecht komen.

Het blijkt dat het DNA van de transgene mais niet in de poep van de zwijnen zit. De onderzoekers lieten zwijnen BT-mais eten. De poep en de rest van het zwijnenlichaam bevatten geen herkenbare sporen van Bt-mais.

Het is volgens de onderzoekers nog onduidelijk of andere dieren, zoals vogels en herten, het DNA van transgene gewassen kunnen verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.