Home

Achtergrond 384 x bekeken 7 reacties

'Zuivelconsumptie goed tegen ziekten'

De dagelijkse consumptie van zo'n drie porties melk of zuivel is belangrijk om diverse ziektes te voorkomen.

Dit meldt de Europese zuivelorganisatie EDA op basis van publicaties in het Journal of the American College of Nutrition. Zo zou zuivelconsumptie helpen om diabetes type 2 en ook het insuline allergie syndroom te voorkomen.

Ook is een verband aangetoond tussen regelmatige zuivelconsumptie en een verminderd risico op hoge bloeddruk. Nog een bevinding is dat een regelmatige consumptie van zuivelproducten dan wel producten met voldoende calcium helpen om het lichaamsgewicht en de balans tussen vet en spieren goed te houden. Zuivel zou dus, anders dan regelmatig wordt beweerd, kunnen helpen om het ontstaan van overgewicht tegen te gaan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk is nog

  Nou patrickje drink jij hem toch rechtstreeks van de koe zonder behandeling gewoon rauw als je dat lekker vind ik ben benieuwt wat jij eet en drinkt. Het zal water zijn uit eigen bron en ik denk aardappels uit eigen tuin en appels van je eigen boom je zal vast nooit in een winkel iets kopen en nooit lekker gaan uit eten want dat is voor jou onkontroleerbaar. Smakelijk ik ga weer aan tafel na een dag hard werken voor iedereen die wel gewoon eten eet!!

 • no-profile-image

  Patrick

  @ melk is nog.., ik weet het, ik lees de pijn wel in je bericht. Maar er zit gewoon een groot verschil van dat je een grondstof aanlevert, en het wordt vermarkt naar vele verschillende producten, naar de consument toe.
  Rauwe melk producten is een groot verschil. Enzymen, en haar werking, om iets af te breken naar cel niveau is het doel van voedsle, niet meer en niet minder, De focus ligt niet op dit proces, het licht op hoe mooi een product er uit ziet ipv hoe het werkt en hoe het zou moeten werken. Weerderom als melk producent heb je een transparante keten nodig met goede prijzen, dus niet raak produceren en een goede prijs eisen, dus vraag en aanbod in werking brengen, dan ben je ook af van de druk van mensen als ik, want als je aanbod kan reguleren en dus een goede prijs altijd vangt, maakt het niet uit hoeveel de consument afneemt, dus ben je van die druk af! Burgers happy met minder melk, en melk producent happy met altijd goede prijs!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  Tja, dit kan je echt niet zeggen in een artikel, deze bron wordt genoteerd.
  Zuivel intoleranties genoeg, ook bij mensen en kinderen die al 20 jaar zijn geindoctrineerd bij de georganiseerde witte boorden criminaliteit van de hoogste orde, de zuivel en vlees industrie.

 • no-profile-image

  Patrick

  @melk de witte *motor*, inderdaad erg frappant.
  Wat denk je zelf, melk uit een koe , schaap of geit, zal dat de zelfde werking hebben als het eindproduct dat zoveel bewerkingen heeft ondergaan??
  Al die toetjes die ik zie heeft niets met melk te maken, niets, het zijn slopers, dus beter zou de titel zijn MELK DE WITTE SLOPER, echt dit artikel noem ik een pure onwaarheid.

 • no-profile-image

  melk

  Ja Patrickje je krijg het er warm van he....Waarom heb jij toch altijd gelijk met flutonderzoekjes en de rest niet?

 • no-profile-image

  eerlijk

  beste patrick ik ben het gedeeltelijk met je eens dat er veel te veel keuze is aan producten maar ja de consument wil dat nu een maal het word gewoon verkocht. De consument 'de gewone burger dus' Is gewoon heel gevoelig voor mensen zo als jij die dingen vertellen over producten en natuur en daar gaat dit land gewoon aan kapot zeker weten kijk nu maar weer naar het ontpolderen je zal er maar net wonen natuurliefhebber of niet de meeste worden er niet vrolijk van als ze maatregelen opgelegt krijgen zoals nu weer. Bij het ene onderzoek is iets goed bij het andere juist weer niet en daar is een gewoone burger te gevoelig voor pas als er weer echt honger komt verandert dit en die tijd komt steeds korter bij er zijn over de gehele wereld steeds minder jonge boeren die gaan boeren en dat word vergeten we hebben gewoon boeren nodig er komen daarbij ook nog eens steeds meer mensen op de wereld het gaat dus dubbel op.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Eerlijk thuis, je zult begrijpen dat ik anders kijk, ik probeer structuur te zien, richting te zien. De ontpoldering is natuurlijk wel een groot drama, ik ken niet de ins in outs, maar het verdient geen schoonheidsprijs. Ik zou alleen kiezen voor ontpoldering als echt bewezen is dat er grote veiligheidsrisico's zijn bij het uitdiepen van de schelde voor de toekomst om water niveau en op Land niveau. Als dat al zo is, zou dat bij de beslissing van het toezegging richting België al bekent moeten zijn geweest. En daarmee zou de toezegging nooit zo gemakkelijk gemaakt zijn, zoals het nu lijkt te zijn gebeurd. Als er geen veiligheidsrisico is, zou ik zeker niet ontpolderen. Dit artikel is gemaakt uit de onmacht van lage melkprijzen en vraaguitval. Dit was de politieke zetten die men ondernam, het is hetzelfde als het drama bij ontpoldering, men kijkt niet goed, en ook niet ver vooruit. Ik kan ook zeggen, waarom moeten mensen nu ineens meer melk gaan drinken? Ipv dat jij zegt waarom ik tegengas geef aan de reclame voor melk en haar doel om meer af te zetten? Ik weet niet wie er meer kapot maakt dan, het is ook maar net hij men kijkt, en wie de grootse pijn lijdt. Ik weet dat het in de sector pijn doet, maar weet ook dat CDA en SGP al gezegd hebben dat de boeren van 20 000 naar de 11 000 gaan, en zij dit al accepteren. Hen hoor je niet, hen zie je niet discussiëren, zij staan stilletjes toe te kijken, een keer mooie woorden of valse beloftes geven, kijk de CDA opstelling bij ontpoldering. Het zijn geen eenvoudige tijden, maar wel moeten er keuzes gemaakt worden, want hoe dan ook richting moet uitgezet worden, omdat alle richting verdwenen is. Met de wereldmarkt zie ik het niet zo zitten, voor consument en ook niet voor voedselproducent. Gentech toelating nu, zal de wereld bepalen voor honderden jaren, dat zijn geen kleine dingen, en ook geen korte termijn dingen. Qua vele 'verschillende' melk producten in de winkel is het niet echt omdat de consument dat vraagt, maar meer omdat de ontwikkelingsafdelingen in de vermarkers elk jaar weer wat nieuws bedenken, proberen, om de consument te paaien en hopend een slag te slaan qua omzet als het aanslaat. Daarom kies en promoot ik het liefst transparante ketens, en burgers bewust maken van voedsel en haar keten, het is gewoon een prio 1 voor overleving van een mens en ook haar gezondheid. Bewuste mensen komen er ook steeds meer, zeker in jongere generaties al, terwijl het meeste beleid en inzicht nog steeds gemaakt wordt door oudere generaties en dus die posities ook zo bezet zijn. Daarom zie je ook steeds meer verzet tussen beide 'generaties'. Gewoon raar dat 90 procent die binding niet heeft of kwijt is met de voedsel keten en bron. Daarom kijk ik al vast vooruit welk houders systeem het mij het beste lijkt etc. Meer produceren is niet altijd meer winst of meer plezier. Uitdagingen zullen er genoeg zijn, maar iedereen weet ook dat als je geen tegenklank of tegenspraak had van de 'groene rakkers', Nederland ook snel vol zou staan met mega- bedrijven, ook op aanraden van mega-Rabobank en mega-accountants en mega- adviseurs, terwijl het voor het totaal plaatje, ten minste mijn plaatje, niet de mega beste kleuren of invulling lijkt te geven. Ik zie het liefst dat het meeste geld bij de voedsel producent blijft en daarmee invulling kan gegeven worden aan plattelands invulling, welzijn, en transparante keten, en natuurlijk een planeet zonder gentech!!
  Dat plaatje geeft invulling aan een betere en bredere invulling van een samenleving, en geeft ook toekomst. Vraag me niet gelijk om alle oplossingen, maar men zal eerst richting en visie moeten hebben waar meer dingen in elkaar of bij kan schuiven. Ook de inkopers in de supermarkten, de supermarkten en consumenten hebben een belangrijke rol, maar het moet wel ondersteunt en gestuurd worden. En dit artikel over melk reclame is nu net niet wat het zou moeten zijn als je de vraag en aanbod op Europese schaal weigert aan te pakken en niet wilt benoemen.
  b4ab8d

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.