Home

Achtergrond

Zuidwesten haalt hoogste gemiddelde suikergehalte

Zes weken bietencampagne levert in het zuidwesten van Nederland de hoogste gemiddelden op.

Dit blijkt uit de opbrengstcijfers van de Suiker Unie. Van de gebieden waar de meesten suikerbieten vandaan komen scoren West-Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren het beste. In West-Zeeuws-Vlaanderen is het gemiddelde suikerpercentage 18,7 procent. Op Walcheren 19,1 procent.

Ook in de Kop van Noord-Holland en op Texel ligt het gemiddelde heel hoog. Kop van Noord-Holland heeft een gemiddelde van 19,1 procent, Texel 20 procent. Daar worden echter niet zoveel bieten geoogst, waardoor het percentage als snel hoger ligt dan in de rest van het land.

In de weekcijfers lopen de suikerpercentages iets terug. Dit heeft te maken met de gevallen regen. Desondanks is het weekgemiddelde met 18 procent nog steeds heel hoog. Vorige week was het weekgemiddelde 18,1 procent. De week ervoor 18,3. Het gemiddelde over zes weken is een suikerpercentage van 17,9 procent.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.