Home

Achtergrond 185 x bekeken

Zuid-Korea hervat voedselhulp aan Noord-Korea

Zuid-Korea gaat de voedselhulp aan Noord-Korea op beperkte schaal hervatten.

Dat heeft de Zuid-Koreaanse minister van Hereniging, Hyun In-taek, vandaag gezegd, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

"Ik ben me ervan bewust dat het noorden een periode van voedselschaarste doormaakt'', zei de minister. Hij stelde dat daarom op kleine schaal humanitaire hulp zal worden geboden. Volgens Zuid-Koreaanse media is het de bedoeling 50.000 ton maïs te verstrekken.

Zuid-Korea zond tot en met 2007 jaarlijks ongeveer 400.000 ton rijst en 300.000 ton kunstmest naar het verarmde noorden, dat al jaren kampt met grote tekorten aan voedsel. De betrekkingen tussen beide landen verslechterden, nadat in februari 2008 in Seoul een conservatieve regering aan de macht was gekomen. Daarop werd de voedselhulp gestopt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.