Home

Achtergrond

Zoon Franse president ziet af van baan

Na een storm van protesten ziet de zoon van de Franse president Nicolas Sarkozy, Jean, af van een baan als leider van het Parijse zakencentrum La Défense, een belangrijke publieke post in de lokale politiek van de Franse hoofdstad.

Dat meldden Franse media donderdagavond.

De bekendmaking dat Jean de enige kandidaat was, leidde tot veel ophef. De keuze voor de zoon van de president gold op zijn minst als opmerkelijk, omdat hij 23 jaar oud is en net is begonnen aan zijn rechtenstudie.

De linkse oppositie schreeuwde moord en brand. President Sarkozy maakt zich schuldig aan nepotisme, stelden politici. Een regionale politicus begon een petitie op internet waarin hij eiste dat Jean Sarkozy zich zou terugtrekken voor de functie. Tienduizenden mensen ondertekenden die.

Volgens de minister van Onderwijs was de zoon van Sarkozy "de vanzelfsprekende kandidaat'' voor het bestuur van La Défense.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.