Home

Achtergrond

Zes mensen bij Corsica gered na crash

Reddingswerkers hebben gisteravond in het donker zes mensen gered die ruim vijf uur in de Middellandse Zee hebben rondgedobberd nadat hun vliegtuigje was neergestort voor de kust van het Franse eiland Corsica.

Dat meldden Franse media. Het eenmotorige toestel verdween 's middags van de radar tussen Corsica en de Zuid-Franse badplaats Cannes. De piloot had kort daarvoor aan de luchtverkeersleiding doorgegeven dat er een probleem was met de motor en dat hij ging proberen een noodlanding te maken op het water.

De inzittenden moesten in zee zien te overleven tussen golven van wel vijf meter hoog. Ze werden gevonden na een groots opgezette zoektocht. Reddingswerkers spreken van een wonder.

Enkele inzittenden hebben ernstige onderkoelingsverschijnselen. Een vrouw had een gebroken arm, een man kampt met hoofdwonden. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.