Home

Achtergrond 435 x bekeken

Zelfstandig Innogrow mikt meer op buitenland

Innogrow is overgenomen door het eigen management.

Het zelfstandige bureau is voor 50.000 euro overgenomen van het failliete moederbedrijf Econcern. Dat maken de nieuwe eigenaren bekend. In het overnamebedrag zijn de rechten voor de naam en patenten van ondermeer gesloten kas opgenomen.

Dat bedrag lijkt laag, maar de drie eigenaren nemen ook de schulden over. “Het moederbedrijf is half mei over de kop gegaan. In de laatste vijf maanden is niets betaald. We nemen dus niet alleen de lusten, maar ook de lasten over”, zegt manager projectbureau Erwin Bes.

Het bedrijf wil de strategie meer op België, Frankrijk en Duitsland richten. “De malaise is ook zichtbaar in de tuinbouw in Duitsland, maar daar heeft duurzaamheid meer voorrang.” Uit dat land heeft Innogrow een opdracht voor een gesloten kas-systeem.

Het bedrijf wil blijven investeren in de ontwikkeling van het duurzame kasconcept, maar erkent dat het voorlopig op de kosten let. “We moeten goed op de centjes letten, maar het blijft één van de speerpunten in ons beleid.” Het bedrijf verwacht bovendien veel van het gerichte teelt- en energieadvies voor bestaande kassen. Innogrow gaat ook met dezelfde werknemers verder, stelt Bes.

Priva blijft voor vijf procent eigenaar van Innogrow. Een uitbreiding van dat belang is niet aan de orde. “Daar was geen belangstelling voor.” De overlap tussen beide bedrijven is beperkt, denkt Bes. “Wij doen turn-key-projecten vanaf het moment van subsidie-aanvragen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.