Home

Achtergrond 425 x bekeken 5 reacties

Zeeuwse Staten tegen ontpoldering

Zeeland gaat kabinet en Tweede Kamer vragen het besluit over de Hedwigepolder te herformuleren.

Provinciale Staten hebben dat gisteravond in een motie van de SGP uitgesproken. In een ingelaste vergadering gisteravond betreurde een grote meerderheid van de Zeeuwse staten en verantwoordelijk gedeputeerde Frans Hamelink (CU) het besluit van het kabinet. Ze willen dat de Tweede Kamer dat in komend spoeddebat terugdraait. Ze vinden dat alternatieven voor natuurherstel betere kansen moeten krijgen.

Daarnaast hebben de Staten in een motie van de VVD uitgesproken dat niet nog eens 3.000 hectare landbouwgrond onder water wordt gezet. Ook bepleit Provinciale Staten in een aangenomen motie dat de verdieping van de Westerschelde wordt losgekoppeld van ontpoldering. Dat geeft meer tijd voor alternatieve plannen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  liesbethklok@hotmail.com

  Gert, een gedeelte van de Noordzee is al natuurgebied geworden, vanwege de aanleg van de Tweede Maasvlakte, er is zelfs extra natuurontwikkeling ten zuiden van Rotterdam wat niet nodig is.Polder Zuidoord in de Bernisse is opgedrongen voor natuurontwikkeling vanwege een rondweg nabij Zoetermeer.Als er in de buurt geen plaats voor ontwikkeling is zoeken de milieu maffia het wel ergens anders, misschien wel in Drenthe

 • no-profile-image

  gert

  Wijs maar een gedeelte van de Noordzee als natuurgebied aan,hoeft ook niet meer onder water

 • no-profile-image

  Koeienboer

  De discussie over de Hedwigepolder is werkelijk niet te geloven. De zaken moeten gescheiden worden. Indien verdieping van de W.-schelde werd afgesproken dan moet men zich daar aan houden. Ook alleen al i.v.m. mogelijke claims van België/Europa. Het milieuaspect is zo maar "Betrokken geraakt" door lieden uit eigen gelederen. Dus op grond van welk motief wordt de koppeling gelegd ? Andere oplossingen moeten worden gezocht indien het milieuaspect serieus moet worden genomen.
  De "Stem-macht" van "Niet belanghebbenden" moet worden ingeperkt.
  Immers, zij zijn het die massaal de stemmogelijkheden misbruiken.
  Dat Balkenende cs buigen voor de groene/linkse motieven duidt voor de zoveelste maal dat er sprake is van een kabinet "Zwalkenbende".

 • no-profile-image

  Guts

  Zijn er toch nog bestuurders met een stuk verantwoordelijkheidsgevoel. Ik beveel deze mensen aan om de regering direct te vervangen en ook een nieuwe baas voor DNB te leveren....Nee, niet Wijffels want die is ook al door de bloemen en bij-tjes beinvloed.
  Laten we Onno Ruding uitnodigen...

 • no-profile-image

  arie maas

  mensen wees nu reeel hoeveel stemmen kan een politieke partij nu verliezen, die paar boerenstemmen wegen niet meer op tegen het grotere aantal geitenwollensokken stemmers.
  Wat is het volgende de NOP of flevo polders??
  Lees eens het boek "De Graanrepulbliek" helaas zijn de meeste vanons de honger winter vergeten !!!!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.