Home

Achtergrond

Zeeland pakt uit met herdenken bevrijding

Met een grote militaire colonne door veteranen en de opening van het Bevrijdingsmuseum viert de provincie Zeeland vandaag de bevrijding van 65 jaar geleden.

De bevrijding van met name Walcheren, met de belangrijkste Zeeuwse steden Vlissingen en Middelburg, was een lange en bloedige strijd, gedurende de Slag om de Schelde. Veteranen rijden vrijdagochtend in een colonne van naar schatting tachtig voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog de route die ze 65 jaar geleden ook aflegden van Bergen op Zoom naar het Zeeuwse Nieuwdorp.

Prinses Margriet heropent daarna Museum Infatuate, vernoemd naar een van de belangrijkste missies tijdens de Slag om de Schelde, dat voortaan door het leven gaat als Bevrijdingsmuseum Zeeland. Commissaris van de koningin Karla Peijs zal bij de opening spreken. Ook landt rond die tijd een aantal parachutisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.