Home

Achtergrond

Yoghurtfabrikanten negeren advies Efsa over claims

De Europese fabrikanten van zuiveldrankjes gaan door met ontwikkelen van gezondheidsclaims.

Dat doen ze ondanks het recente negatieve advies van de Europese voedselautoriteit Efsa. Dit laat de Europese vereniging van producenten van yoghurts en gefermenteerde zuivel Ylfa weten. De collectieve afwijzing van de bijna 200 producten met gezondheidsclaims is volgens de Ylfa geen ontmoediging. "We hebben veel geleerd van de afwijzing en weten nu waar we onze claims richting de Efsa beter moeten onderbouwen", aldus de producentenvereniging.

De Ylfa-leden gaan nu druk aan de slag om de gezondheidsbevorderende micro-organismen in de zuiveldrankjes beter te karakteriseren en hun werking duidelijk te maken. Wanneer meer bewijs is verzameld, verwachten de Ylfa-leden meer kans te maken op een gunstig advies van de Efsa.

De claims over de zogenoemde probiotica richten zich onder meer op de werking van de darmflora en de weerstand tegen ziektes. De Ylfa heeft zes leden: Danone, Yakult, Yoplait (General Mills), Lactalis-Nestlé, Danisco en Chr. Hansen.

Of registreer je om te kunnen reageren.