Home

Achtergrond

Wintertijd stemt eventjes somber

Komend weekend gaat de wintertijd in.

Dat veel mensen zich vervolgens vermoeid voelen, slechter slapen of een tijdje niet lekker in hun vel zitten, is helemaal niet zo gek. Het ingaan van de wintertijd zorgt voor een lichte ontregeling van de biologische klok, stelde professor Johan den Boer van de Rijksuniversiteit Groningen donderdag.

Veel mensen hebben het zwaar met het aanbreken van de wintertijd. Uit onderzoek dat de hoogleraar biologische psychiatrie aanhaalt, blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders zich in meer of mindere mate wat vermoeider of somber voelt. De klachten zijn van korte duur; na een paar dagen tot een week zijn zij weer verdwenen.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uur teruggezet, waardoor de nacht een uur langer duurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.