Home

Achtergrond 207 x bekeken

Winkelprijzen groente 8 procent lager

Nederlandse supermarkten en groentenzaken prijsden hun verse groente in september 8 procent lager dan in september 2008.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee klinkt de afzetcrisis door in de prijzen in de winkel. Toch is de prijs in de winkels in deze zware afzetcrisis niet op het laagste punt van de laatste jaren. In 2005 lag in september de prijs nog meer dan 10 procent lager, zo blijkt uit het langjarig overzicht. Ook in 2004 lag het prijspeil lager. De laatste drie jaar waren de winkelprijzen wel aanzienlijk hoger dan het prijspeil in september.

Na de zomer startten de winkels in Nederland meer prijsacties, wat de aanloop leek naar een prijzenslag. Daarbij lijken winkels duidelijk hun producten lager af te prijzen. Die prijsdaling leidde in het eerste half jaar al tot een stijging van het verkochte volume glasgroente.

Het prijsniveau voor vers fruit was in september nog redelijk in lijn met voorgaande jaren, maar wel twee procent lager dan in augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.