Home

Achtergrond

Wetenschappelijke wereld zet haar deuren open

Onderzoeksinstellingen, bedrijven, universiteiten, wetenschappelijke centra en sterrenwachten openen deze maand in heel Nederland hun deuren.

Ze doen dat tijdens Oktober Kennismaand die voor de tweede keer plaatsheeft. Het thema van de Kennismaand 2009 is Reis naar het onbekende. Het sluit aan bij het Darwinjaar en het Internationale Jaar van de Sterrenkunde. Volgens de intiatiefnemers wordt de wereld steeds complexer. Wetenschappelijke ontdekkingen en nieuwe technologieën buitelen over over elkaar heen. Oktober Kennismaand moet al die informatie toegankelijker maken.

Belangstellenden kunnen op tal van locaties hun licht opsteken. Er zijn rondleidingen, lezingen, workshops en debatten, maar ook met experimenten en excursies.

Bovendien geeft de kennismaand de kans om minder bekende instituten te bezoeken, zoals het Centraal Bureau Schimmelcultures in Utrecht, waar alles te vinden is over nut en noodzaak van schimmels voor ziekten, geneesmiddelen en voeding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.