Home

Achtergrond

Wessanen verkoopt Duitse diepvriestak

Voedingsmiddelenconcern Wessanen verkoopt de diepvriestak Karl Kemper aan het Duitse BPE Private Equity.

Dat heeft Wessanen gisteren bekendgemaakt. Karl Kemper, gevestigd in het Duitse Borken, produceert bevroren vlees, pluimveevleesproducten en componenten voor vegetarische maaltijden voor de Duitse markt. Het bedrijf zette in 2008 28 miljoen euro om.

Eerder deze week bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal gaf Wessanen al aan de diepvriesactiviteiten van Karl Kemper en Righi te willen verkopen. Wessanen boekte in het derde kwartaal een verlies van 20,1 miljoen euro omdat de af te stoten activiteiten minder zouden opbrengen dan waarvoor ze in de boeken stonden, zo meldt het Financieel Dagblad.

Hoeveel geld met de verkoop van Karl Kemper gemoeid is, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.