Home

Achtergrond

Werkloosheid eurozone hoogst in tien jaar

De werkloosheid in de eurozone heeft in september het hoogste niveau in tien jaar bereikt.

In de zestien landen die de euro gebruiken zat 9,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Dat heeft het Europese bureau voor de statistiek Eurostat vrijdag bekendgemaakt. In augustus was 9,6 procent van de beroepsbevolking in de eurozone werkloos.

Nederland had met 3,6 het laagste percentage werklozen. Ook het aantal jeugdwerklozen, mensen jonger dan 25 jaar, was het laagst in Nederland (6,8 procent). Het totale aantal werklozen in de eurozone steeg in september tot 15,3 miljoen van 15,1 miljoen in augustus.

In de gehele Europese Unie van 27 landen liep het werkloosheidspercentage in september op tot 9,2 procent van 9,1 procent in augustus. De laagste stand werd gemeten in Cyprus en Slovenië, beide 5,9 procent. De werkloosheid was met 19,7 procent het hoogst in Letland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.