Home

Achtergrond

Wereldbank heeft meer geld nodig

De Wereldbank heeft meer geld nodig om armere landen door de economische crisis heen te helpen.

Dat zei Wereldbankpresident Robert Zoellick vandaag aan de vooravond van de jaarvergadering van de ontwikkelingsbank in Istanbul.
"De wereld is op zoek naar nieuwe bronnen van economische groei. Met de juiste financiering kunnen armere landen daarbij een heel belangrijke rol spelen'', aldus Zoellick. "Veel van die landen hebben de ruimte om de bestedingen te stimuleren, maar daar hebben ze voldoende kapitaal voor nodig.''

Op de vergaderingen in de Turkse hoofdstad moet Zoellick op zoek naar nieuwe bronnen van financiering voor de Wereldbank, die door de economische crisis dit jaar al drie keer meer geld uitleent dan vorig jaar. "De aandeelhouders moeten beslissen hoever ze ons naar de rand willen drijven'', stelde Zoellick. "We doen nu goed werk, de vraag is hoe ver we daarin nog kunnen gaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.