Home

Achtergrond 199 x bekeken

Weinig mensen straat op voor AOW

De Nederlandse bevolking is nog niet massaal bereid te demonstreren tegen een verhoging van de AOW-leeftijd.

Twee op de tien mensen zeggen waarschijnlijk de straat op te gaan om actie te voeren. Een groter deel, 60 procent, wil wel een petitie ondertekenen. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Synovate in opdracht van het tv-programma NOVA onder negenhonderd mensen.

Eerder deze week konden werkgevers en de vakbonden het binnen de Sociaal-Economische Raad niet eens worden over een compromis over de toekomst van de AOW. Het grootste deel van de bevolking, 46 procent, zegt niet te weten welke partij daaraan schuldig is, 40 procent legt de schuld bij de werkgevers neer.

Vakcentrale FNV wil volgende week woensdag al actie gaan voeren. Het gaat dan nog niet om een grote demonstratie, maar om ludieke acties van 65 minuten op diverse plekken in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.