Home

Achtergrond 181 x bekeken 4 reacties

Week 44: eiermarkt rommelig

Het positieve beeld op de markt van eieren, dat de laatste weken zichtbaar was lijkt zich wel te handhaven, echter het beeld wordt wel wat onoverzichtelijker. Het lijkt er een beetje op dat veel marktpartijen naar eieren zoeken en dat geldt dan ook met name voor scharreleieren.

Vooral voor wat betreft de prijzen geldt dat deze volgens een aantal pakstations moeilijk vast te stellen zijn. Dit beeld wordt veroorzaakt vanwege de best wel goede vraag naar scharreleieren in Nederland, maar vooral vanuit Duitsland, vanwege de toch behoorlijk afgenomen productie van eieren aldaar.

De prijzen van vooral scharreleieren lopen dus wel weer verder op en vaststaat dat die prijzen sterker oplopen dan die van kooieieren. Echter, het niveau waarop deze prijzen op dit moment staan, is vanwege de sterk afwijkende geluiden in de sector bijzonder moeilijk vast te stellen.

De vraag van de industrie is er ook wel en de prijzen lopen wat op, maar men blijft erg tegen het huidige prijspeil aanhikken, waardoor men bestellingen zo lang mogelijk probeert uit te stellen.

Het aanbod van scharreleieren is nog wel voldoende, maar vanwege de best wel goede vraag lijkt er soms een tekort op te treden, aldus enkele pakstations.

Samenvattend: een wat onoverzichtelijk marktbeeld, met wel oplopende prijzen

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zents Pluimveebedrijven bv

  Wat nou rommelig en ondoorzichtig,
  er is een veel grotere vraag dan aanbod in goede scharrel af farm.
  Duitse pakstations betalen vele dubbeltjes boven NOP
  Nederlandse pakstations rijden wagens vol ongesorteerde eieren naar onze buren, vast niet voor slechte prijzen.
  Schrijf een goede marktanalyse of niks.

 • no-profile-image

  wilcovanlaar

  Zents, hoeveel betalen ze in duitsland boven nop,ik moet mijn eieren namelijk weer verkopen ! groet wilco.

 • no-profile-image

  ei gen wijs

  Ettelijke dubbeltjes jammer dat men dit bied of vraagt (ik snap het wel).Hiermee blijft de nop notering ook veel dubbeltjes hangen en betaald de boer met andere afspraken van nop - de extra prijs van de boer nop + en is de nop een speelbal van de in of opkopers. Die graag goedkope eieren willen en dan duur exporteren naar duitsland. (ja handel is handel)

 • no-profile-image

  verborgen

  dat krijg je er van als ze niet verder kijken dan ochten, veen en wehl.

Of registreer je om te kunnen reageren.