Home

Achtergrond

Week 43: Vraag naar eieren buitengewoon goed

De situatie op de eiermarkt wordt op dit moment door de meeste pakstations als behoorlijk gezond gekwalificeerd. De vraag naar eieren is buitengewoon goed en dat heeft als gevolg dat de prijzen weer wat verder oplopen. Dit geldt niet alleen voor scharreleieren, maar ook kooieieren lopen wat verder in prijs op.

Het huidige beeld van oplopende vraag en bestellingen wordt vooral ook veroorzaakt vanwege de verder groeiende vraag vanuit Duitsland. Zoals bekend is men daar volop actief in het omschakelingsproces naar alternatieve houderijsystemen en dat proces loopt wel gestaag door, maar toch wat minder voortvarend dan gewenst.

Recentelijk werd gemeld dat de zelfvoorzieningsgraad in Duitsland, als gevolg van het omschakelingsproces, inmiddels gedaald is tot 60% en dat betekent dat Duitsland meer eieren moet importeren.

De industrie is ook behoorlijk geïnteresseerd in eieren, maar men trapt wat op de rem, vanwege de oplopende prijzen van dit moment. Men realiseert zich echter wel dat de prijzen, gezien de huidige situatie in Duitsland, de komende periode best wel eens verder kunnen oplopen.

Het aanbod van eieren oogt wat krap, maar dat wordt meer veroorzaakt door de verder aantrekkende vraag, dan dat er nu minder geproduceerd zou worden.

Al met al, kan de markt op dit moment toch als behoorlijk gezond gekwalificeerd worden.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.