Home

Achtergrond

Waterstand Rijn stijgt later in de week

Het peil van de Rijn bij Lobith gaat vanaf donderdag weer stijgen.

Dat meldde Rijkswaterstaat maandag in een bericht over de waterstanden in Nederland. Het waterpeil in de Nederlandse rivieren is al een paar weken lager dan gebruikelijk door de droogte.

Maandag stroomde er bij Lobith per seconde 850 kubieke meter water Nederland binnen. Rijkswaterstaat verwacht dat de waterafvoer de komende dagen nog daalt naar 800 kubieke meter per seconde. Vanaf donderdag zal het peil geleidelijk weer stijgen naar ongeveer duizend kubieke meter per seconde. In deze tijd van het jaar is 1.620 kubieke meter water per seconde normaal bij Lobith.

De Maas stroomt onder Maastricht met vijftig kubieke meter per seconde het land binnen en ook dat is aan de lage kant voor het jaargetijde, aldus Rijkswaterstaat. De waterafvoer van de Maas blijft naar verwachting komende week op hetzelfde peil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.