Home

Achtergrond

Waterpolozusjes berecht voor poging doodslag

De twee zusjes uit het Twentse Borne die in een waterpolowedstrijd een tegenstander lange tijd onder water hielden, moeten zich donderdag voor de rechtbank in Almelo verantwoorden voor poging tot doodslag.

Het incident deed zich vorig jaar oktober voor in het Gelderse Neede tijdens de wedstrijd tussen de clubs NZC en WS Twente uit Borne.
De zusjes (22 en 16) drukten een speelster van de tegenpartij onder water, nadat zij had gescoord. Ze hielden volgens de voorzitter van de zwemclub uit Neede het slachtoffer zo lang onder water, dat teamleden eraan te pas moesten komen om haar te ontzetten.

De onder water gehouden speelster heeft aan deze ervaring een posttraumatische stressstoornis overgehouden. Ze kon lange tijd niet werken en is nog steeds niet in staat om aan waterpolowedstrijden deel te nemen.

De zusjes die worden berecht, werden onmiddellijk na het voorval door hun eigen vereniging geroyeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.