Home

Achtergrond 18 reacties

Wakker Dier pleit voor biologische koopjes

Dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier gaat vegetarische en biologische aanbiedingen van supermarkten promoten met een eigen digitale folder.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een e-mailnieuwsbrief met diervriendelijke koopjes, zo liet de organisatie weten.

Met het initiatief wil Wakker Dier het publiek op de hoogte houden van alle diervriendelijke folderaanbiedingen van de grote supermarkten. De nieuwsbrief heet de Wakkere Winkelaar en is onderdeel van een campagne tegen goedkoop vlees.

De aanbiedingen komen van de supermarkten Albert Heijn, C1000, Super de Boer, Jumbo, Plus en de supermarktcombinatie Dirk, Bas en Digros. Geïnteresseerden kunnen zich voor de e-mailnieuwsbrief aanmelden op de website van Wakker Dier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  Betekend dus dat er met het biologische voedsel ook al gestund gaat worden. En wd gaat dit ook nog eens promoten.

 • no-profile-image

  Henri Hustinx

  Supermarkten moeten meer doen aan het promoten van producten wat recht doet aan boer, milieu, landschap, dier en consument. Dor het promoten van biologische producten creert dit meer kansen voor veel partijen. Of wilt u als consument dat vlees alleen nog maar van vleesreus Vion komt en een pak melk van zuivelreus Friesland/Campina? Wie is hierbij gebaat? Evenmin de consument als de boer. Een eerlijke prijs voor (h)eerlijk voedsel!

 • no-profile-image

  hans

  ze vinden ze zelf ook te duur

 • no-profile-image

  Rik

  WD vergeet dat een Bio-boer een meerprijs nodig heeft. Voor een lagere prijs kunnen deze boeren met kleine aantallen de produkten echt niet produceren. De dood in de pot.

 • no-profile-image

  Evert

  Ooohw, Hans, je praat zonder kennis van zaken. Dus toch LTO-lid!

 • no-profile-image

  joep

  Herman Schober, je praat als een kip zonder kop!
  Kom eens een keertje kijken op een bedrijf dan verkondig je niet meer zulke onzin!

 • no-profile-image

  Dierenliefhebber

  Hallo,
  Ik wil even het misverstand uit de wereld helpen dat biologisch veehouden diervriendelijker is. In mijn beleving niet!!!! Als een dier ziek is, dient ze de behandeling en verzorging te krijgen die hier het beste voor is. Eigenlijk net als een mens, deze verdient ook bij ziekte de beste behandeling die voor handen is.
  Al zie ik hoe armzalig de koeien erbij lopen op veel biologisch bedrijven (let op, niet bij alle bedrijven) krijg ik medelijden met deze dieren. Ook zie vaak minder glans op de vacht en veel minder lichaamsgewicht. 2 punten die volgens nou gerelateerd zijn aan de gezondheid van het dier.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Gewoon minder vlees eten maar dan wel eerlijker vlees van dieren die een redelijk normaal leven hebben gehad. Helemaal geen vlees is natuurlijk nog veel beter voor dier, mens en milieu, maar begin nou eens gewoon met de vee-industrie af te schaffen en stimuleer dat door biologisch vlees en vegetarische producten te subsidiëren en die industrierommel te belasten met een soort "leedaccijns". Heel goed dat Wakker Dier de consument bewust maakt van de ellende in de stallen en batterijen!

 • no-profile-image

  Evert

  Hans, Stumper, LTO-lid soms?

 • no-profile-image

  Hans

  Evert, je bent hier op een boerderij forum en niet in Barneveld. Barneveld met hoofdletter

 • no-profile-image

  Hans

  Zeker van de toren gesprongen!!!

 • no-profile-image

  gert

  Ik dacht dat ze allemaal vegetarisch waren

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik zit er over te denken om over te schakelen op een biologische bedrijfsvoering, maar als je dat voedsel ook al voor een appel en een ei moet produceren ,laat dan maar zitten

 • no-profile-image

  Evert

  Wakker Dier?
  Val DOOD!!!

 • no-profile-image

  laat wakker dier

  wakker dier maakt gigantische denkfout. voor voedsel dient gewoon betaald te worden en als de consument aanvullende eisen stelt (zoals biologisch) zal er ook gewoon een meerprijs betaald moeten worden. Wil een consument graag bezuinigen dan adviseer ik een evt. lidmaatschap van wakker dier per direct op te zeggen.

 • no-profile-image

  Hans

  Stumperd!! ?? In brasil heb je geen LTO en ook geen Wakker Dier, maar vlees, kerel, waar ze in Barneveld alleen maar van kunnen dromen.

 • no-profile-image

  Niks mis met

  Er wordt vaak veel te lang gewacht met het behandelen van zieke dieren omdat deze en/of hun producten niet meer als biologisch kunnen worden afgezet. Omdat de biosector tegemoet komt aan een behoefte van een groep consumenten hoeft dat absoluut niet te betekenen dat die dieren een beter leven hebben gehad.

 • no-profile-image

  Toktoktoktok

  Ach, lekker biologisch eten. Totdat je de prijs van biologisch kippevlees onder de ogen komt. Dat is duurder dan varkens en rundvlees van biologische oorsprong. En niet een klein beetje duurder. Ben benieuwd wie dat biokippetje gaat eten.
  Bio, de motor tot woekerwinst voor de super?

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.