Home

Achtergrond 275 x bekeken 4 reacties

Wakker Dier pakt stunten met vlees aan

Stichting Wakker Dier gaat actievoeren tegen de kiloknaller, de wekelijkse stuntaanbieding met vlees.

De stichting die zich inzet voor het welzijn van dieren start vrijdag een radiocampagne met de slogan 'Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs'. Volgens een woordvoerder van Wakker Dier stunten supermarkten steeds vaker met vlees. "Dit jaar anderhalf keer zo vaak.''

"Doordat supermarkten massaal met vleesproducten stunten, moet een boer gaan stunten met zijn dieren om een boterham te kunnen verdienen'', zegt Wakker Dier. In de spotjes staan varkens en kippen centraal. Zo is in radiospotjes onder andere te horen 'kippen staan hun hele leven in hun eigen poep' en 'varkens leven zonder stro in een kaal betonnen hok'.

Wakker Dier behaalt regelmatig positieve resultaten met zijn dierenwelzijncampagnes. Zo won de stichting een Effie voor de campagne tegen biggencastratie. Biggen worden sindsdien onder verdoving gecastreerd. De kalfsvleessector haalde afgelopen zaterdag de reclame 'kalfsvlees, daar worden we allemaal vrolijk van' van de televisie door toedoen van Wakker Dier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  Goeie zet van WD. Zo paaien ze de boeren ook een beetje. Maar denken jullie dat het gaat helpen. De verkoop van vlees zal dalen, het aanbod wordt groter en de prijzen zullen verder dalen. Nog meer boeren die gaan stoppen omdat het zaakje niet meer rendabel is.
  De supers halen hun vlees gewoon goedkoop uit het buitenland, waar de dieren straks 5 hoog worden opgestapeld om de kostprijs laag te houden.
  Langzaam zal de boer uit dit land verdwijnen...... en dat is de achter liggende gedachte. Het duurt even, maar uiteindelijk krijgen ze wat ze willen. Kijk maar naar de natuur, in 20 jaar tijd zijn we zover dat er weer een polder onder water wordt gezet omwille van de natuur en de industrie.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat door Wakker Dier de vinger op de zere plek wordt gelegd kan ik enorm waarderen.
  Gelukkig dat ook deze organisatie inmiddels ziet waar het mis zit, en realiteitszin hen niet vreemd is. Dit is een belangrijke stap die het dierwelzijn ten goede komt.

 • no-profile-image

  Ton

  Hé, daar zijn we het dit keer wel mee eens! We moeten de druk op die supers verhogen; boeren en dierenclubs samen. We weten hoe succesvol zij zijn dus gewoon samen doen, niet bang zijn.

 • no-profile-image

  Lizette

  Steess meer kritiek op supers: van boeren, dierenclubs, politiek. Dat kan nog wel wat worden, zeker met zo'n succesvolle organisatie als Wakker Dier erbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.