Home

Achtergrond 248 x bekeken 2 reacties

Wageningen Universiteit zakt op toplijst

Wageningen Universiteit is op plaats 155 geëindigd op de invloedrijke Times Higher Education lijst van 200 beste universiteiten wereldwijd.

Een jaar eerder behaalde Wageningen de 142e plaats. De Universiteit van Amsterdam eindigde van de Nederlandse universiteiten het hoogst, op plaats 49.

De lijst telt 6 beoordelingscriteria waarover wetenschappelijke commissies zich hebben gebogen. Wageningen scoort bijzonder hoog op de categorie "internationale studenten", het aantal docenten per 1000 studenten en het aantal keren dat haar werknemers zijn geciteerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Vroeger was Wageningen een pure landbouwuniversiteit, maar tegenwoordig is de universiteit breder geöriënteerd op de zogeheten levenswetenschappen. De beste universiteiten ter wereld zijn volgens de lijst Harvard, Cambridge en Yale.

Wageningen deelt de 155e plaats met de Kyushu Universiteit uit Japan en de Lomonosov Universiteit in Moskou. De gehele top 20 bestaat uit universiteiten waar de voertaal Engels is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Er was een tijd dat Volkert v.d. G nogal veel geciteerd werd, toen stond men nog een stukje hoger

  • no-profile-image

    gert

    Je kunt het nauwelijks meer een landbouwuniversiteit noemen,ze hebben daar heel andere prioriteiten,alleen de 3miljard euro die ze per jaar uitgeven worden wel als landbouwuitgaven gezien,of je als boer daarvan iets in je portemonnaie terugvindt,veel hoogleraren daar zitten boven de Balkenende norm met hun salaris

Of registreer je om te kunnen reageren.