Home

Achtergrond 501 x bekeken

Wachtlijst jeugdzorg nog niet weg

Aan het eind van het jaar zijn er nog kinderen die wachten op een plaats in de jeugdzorg.

Voor hen lukt het niet om een plek te vinden in een instelling of een pleeggezin. Dat zegt minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vandaag in NRC Handelsblad.

De afspraak was dat met onder meer 115 miljoen extra van het ministerie voor Jeugd en Gezin aan het eind van dit jaar geen enkele jongere nog langer dan negen weken op jeugdzorg zou wachten. Maar in sommige regio's is de vraag naar deze zorg groter dan verwacht. "Dan is het niet billijk om te zeggen: u moet zich houden aan het onmogelijke'', zegt Rouvoet.

Zijn ministerie en de provincies verwachten overigens wel dat de laatste cijfers over de wachtlijsten een scherpe daling laten zien. Bij de vorige tussenstand waren de wachtlijsten weer licht gegroeid. Maandag komen de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar naar buiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.