Home

Achtergrond 180 x bekeken

WHO begint vaccinatie in ontwikkelingslanden

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep in circa honderd ontwikkelingslanden gelanceerd.

Op korte termijn zullen de eerste mensen een prik krijgen, meldde vrijdag het hoofd van het vaccinatieprogramma, Marie-Paule Kieny.

Volgens Kieny is het de bedoeling dat in de eerste fase van het programma tot 2 procent van de bevolking in zestien landen gevaccineerd wordt. Het gaat daarbij om mensen in risicogroepen, zoals gezondheidswerkers. Daarna komen ook andere landen aan de beurt.

De WHO heeft tot nu toe 156 miljoen doses vaccin ontvangen van farmaceutische bedrijven en donorlanden die een deel van hun ingeslagen voorraden afstaan. De WHO heeft circa 200 miljoen doses nodig om alle mensen te kunnen vaccineren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.