Home

Achtergrond

Vrijspraak meeloper zinloos geweld

De officier van justitie in Utrecht heeft vrijdag vrijspraak geëist voor de 19-jarige Sander T. uit Woerden. T. werd beschuldigd van openlijke geweldpleging.

Hij maakte deel uit van een grote groep Woerdenaren die anderhalf jaar geleden achter vier Polen aanging. Bij die vechtpartij kwam de Pool Robert Mazur om het leven.


T. vertelde voor de rechtbank dat hij alleen naar de vechtpartij toe was gegaan om zijn vrienden te steunen. Hij had niemand geslagen en voelde zich daarom onschuldig. De officier van justitie kwam tot de conclusie dat T. wel tot de groep had behoord, maar dat hij helemaal geen geweld had gebruikt.


Kort na de dood van Mazur hield de politie achttien jonge Woerdenaren aan. Negen verdachten moeten voor de rechter verschijnen. Vier van hen zijn minderjarig. Hun zaken worden achter gesloten deuren behandeld. De hoofdverdachte, een 30-jarige Woerdenaar die Mazur tegen het hoofd heeft getrapt, is in maart veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.