Home

Achtergrond

Voorbereidingen Floriade verlopen voorspoedig

De registratie van deelnemers aan de Floriade 2012 in Venlo verloopt voorspoedig.

De organisatie meldt dat er reeds inzendingen zijn ingeschreven uit onder andere Indonesië, het Verenigd Koninkrijk, Jemen, Tunesië, Nepal, India en Pakistan. De Floriade heeft vorige maand in China en Japan belangrijke gesprekken gevoerd, waarbij zij de intentie uitspraken deel te willen nemen. Dergelijke gespreken vinden ook plaats met organisaties in Duitsland en Senegal.

De vijf Nederlandse tuinbouwsectoren zijn eveneens als deelnemers geregistreerd en men is ook in gesprek met zo’n honderd Nederlandse bedrijven over hun eventuele deelname. De organisatie heeft zich ook al gebogen over de vervoersmogelijkheden over het 66 hectare grote tentoonstellingsterrein.

Er komen in ieder geval vijf duurzaam aangedreven treintjes. Waarschijnlijk komt er ook een kabelbaan waarvan men over de aanschaf op dit moment onderhandelt. Deze kabelbaan zal 1,1 kilometer lang worden en de bezoekers van de noord- naar zuidas vervoeren op een hoogte van ongeveer 25 meter.

Ook wordt er een promotiefilm gemaakt, waarvoor men op zoek is naar ongeveer honderd figuranten. De film wordt vrijdag 23 april van 13.30 tot 15.30 opgenomen op het terrein van de Floriade onder regie van Annie Perkins. De film zal voor het eerst vertoond worden in november, tijdens de World Travel Market in Londen. Mensen die interesse hebben om als figurant aan de film mee te werken kunnen zich opgeven via info@floriade.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.