Home

Achtergrond 197 x bekeken

Volledig pensioen mogelijk slecht voor gezondheid

Volledig stoppen met werken na je pensioen kan slecht zijn voor je gezondheid, suggereert Amerikaanse onderzoek.

Wetenschappers van de Universiteit van Maryland constateerden dat gepensioneerden die tijdelijk of parttimewerk oppakken, minder ernstige ziektes hebben en beter functioneren in het dagelijks leven, berichtte de BBC woensdag.

Onderzoekers bestudeerden ruim twaalfduizend mensen, die tussen de 51 en 61 jaar waren bij het begin van het onderzoek. Wetenschappers ondervroegen de groep driemaal vanaf 1992, met steeds twee jaar ertussen. Ze stelden vragen over hun gezondheid, financiën, werkverleden en het leven na hun pensioen.

Mensen die na hun pensioen doorwerkten in dezelfde sector hadden een betere gezondheid dan degenen die stopten met werken. Dit gold niet voor gepensioneerden die in een andere sector aan de slag gingen. Mogelijk leiden aanpassingen in een andere werkomgeving tot stress.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.