Home

Achtergrond 1 reactie

Volgende week besluit over aanpak kruisjesproblematiek

Minister Gerda Verburg stuurt de Kamer volgende week een brief, waarin ze haar aanpak van de zogenoemde 'kruisjesproblematiek' ontvouwt.

Dat antwoordde ze gisterenavond tijdens een debat op vragen van de VVD. Kamerlid Janneke Snijder wilde een reactie op een uitspraak van de rechter (CBB). Die oordeelde deze week dat boeren die zijn vergeten percelen aan te kruisen waarvoor ze inkomenssteun willen ontvangen, toch recht hebben op de toeslag. In dit geval is sprake van een 'kennelijke fout', aldus het CBB.

Verburg zei de uitspraak eerst nog eens goed door haar ministerie te laten bestuderen, alvorens ze komt met een aanpak.

Ook komt ze op korte termijn met een oplossing voor de problemen die de Europese Commissie heeft vastgesteld bij de perceelsregistratie. Slootkanten en landschapselementen zouden ten onrechte zijn meegeteld. Nederland moet hierdoor 16,6 miljoen euro terugbetalen aan Brussel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    henk

    gelukkig beschikken ze nog over inlegkruisjes,dan is dat probleem ook weer opgelost !

Of registreer je om te kunnen reageren.