Home

Achtergrond 213 x bekeken

Vogelschieten in Twente onder vuur

Het traditionele vogelschieten bij de in Twente zeer populaire schuttersfeesten staat op losse schroeven.

De gemeente Hof van Twente heeft op advies van de politie het schietonderdeel bij het jagersevenement Hubertustreffen dit weekeinde in Markelo verboden. Een ongeluk onlangs in Tubbergen waarbij drie mensen gewond raakten door een hagelschot heeft daarbij belangrijke rol gespeeld, zo liet de politie vrijdag weten.

Een van de belangrijkste onderdelen van het Hubertustreffen zou het vogelschieten zijn geweest. De gemeente heeft op het nippertje de verleende vergunning ingetrokken. De organisatie voldoet niet aan de wettelijke reglementen, want deelnemers zijn geen lid van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en er is geen sprake van promotie van de schietsport.

De politie Twente sluit niet uit dat tal van schuttersfeesten het vogelschieten moeten afgelasten. "Namelijk als ze niet voldoen aan de wettelijke eisen die in 2005 zijn vastgesteld'', aldus de politie. "Er wordt vooraf strenger gecontroleerd.''

De organisatie van het Hubertustreffen vindt de intrekking van de vergunning onterecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.