Home

Achtergrond 318 x bekeken

Vogelaars zien twee nieuwe steltlopers

Vogelaars hebben in een week tijd twee voor Nederland nieuwe steltlopersoorten ontdekt.

Op Texel is een Kaspische plevier gezien en bij Zwolle een taigastrandloper. Vooral de ontdekking van de taigastrandloper heeft voor grote opwinding onder vogelliefhebbers gezorgd, zo meldt vogelvereniging Sovon dinsdag op Natuurbericht.nl.

De taigastrandloper fourageert op strandjes langs de IJssel, even ten westen van Zwolle. Op de dijk langs de rivier staan de laatste dagen tientallen vogelaars met camera's in de hoop het bijzondere beestje te kunnen vastleggen. Op de internetpagina van Sovon is te zien dat dat sommigen ook al is gelukt.

De taigastrandloper houdt zich in leven met het oppikken van wormen, insecten en weekdieren. Hij ontleent zijn naam aan zijn relatief hoge looppoten. Voor Nederland bekende steltlopersoorten zijn onder meer grutto's, wulpen en scholeksters.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.