Home

Achtergrond 205 x bekeken

Vogelaar aan de slag in sociale restaurants

Oud-minister Ella Vogelaar is toegetreden tot de raad van toezicht van Resto VanHarte, een organisatie die sociale restaurants opzet in Nederlandse steden.

Vogelaar gaat de keukens van de restaurantketen ontwikkelen tot een leer-werkplek voor jongeren. Daarmee denkt de vroegere bewindsvrouw voor wonen, wijken en integratie een bijdrage te leveren aan de werkgelegenheid voor jongeren.

Vogelaar leerde VanHarte als minister kennen. De restaurants proberen een bijdrage te leveren aan het versterken van het sociale weefsel in wijken. Zodoende willen ze de eenzaamheid van de bewoners bestrijden. In de restaurants serveren professionele koks en vrijwilligers een driegangenmenu voor vijf euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.