Home

Achtergrond

Voedselfestival trekt ruim 10.000 bezoekers

Het food4you festival in Wageningen heeft vandaag ongeveer 13.000 bezoekers getrokken.

Dat heeft een organisator van het festival, Wageningen Universiteit, laten weten. Vandaag was de publieksdag van het vijfdaagse festival dat in het teken staat van voedsel. Bezoekers konden experimenteren, bekijken, proeven en bereiden. Het doel van het festival is volgens de universiteit te laten zien dat gezond ook lekker kan zijn.

Een van de evenementen van het festival was de presentatie van een 30 meter lang 'gezond' saucijzenbroodje. Ook demonstreerden studenten wat er gebeurt met etenswaren in een koelkast wanneer die te warm staat of wanneer de levensmiddelen te lang worden bewaard.

Studenten van de Rijn IJssel Vakschool, die het evenement mede organiseerde, toonden een zelfgebakken honderd-granen-en-zadenbrood. "De studenten moesten stad en land afreizen om het benodigde aantal granen en zaden bijelkaar te krijgen'', aldus een woordvoerder van het festival. Morgen is de laatste dag van het festival.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.