Home

Achtergrond

Vliegverbod KLM-stewardessen met diabetes

Luchtvaartmaatschappij KLM laat stewards en stewardessen die diabetes hebben niet langer vliegen.

Dat bevestigde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vandaag.

Volgens de KLM is het vliegverbod het gevolg van nieuwe, strengere Europese veiligheidsregels. Die worden momenteel gehanteerd om al het vliegend personeel opnieuw te keuren. Die herkeuringen hebben tot nu toe zes gevallen opgeleverd van stewards en stewardessen die met onmiddellijke ingang niet meer mogen vliegen. Piloten met diabetes worden al jarenlang aan de grond gehouden.

De Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) is boos over de maatregelen van KLM en spreekt van discriminatie. Volgens de woordvoerder van KLM is het bedrijf in overleg met de bonden en de betrokken medewerkers om een oplossing te vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.