Home

Achtergrond

Vleutense beurscommissie stelt vanavond zelf prijs vast

De Vleutense beurscommissie stelt vanavond zelfstandig de noteringen vast.

De prijs staat voor 21.00 uur op de band en is dan via de telefoon af te luisteren. Er zal geen openbare inspraakmogelijkheid zijn zoals dat tot vorige week in cafe de Posthoorn in Montfoort mogelijk was. Dat zegt beurscommissielid Jaap de Wit sr. De beurscommissie is na vaststelling van de notering wel in het café vanavond.

Er worden vanavond veel handelaren in het café verwacht. Dat meldt Jan Grootendorst, handelaar en trouw bezoeker van de vrijdagavondse beursvergaderingen. “We willen inventariseren wat iedereen wil”, aldus Grootendorst. “Wij hechten er toch grote waarde aan dat er een openbare inspraakmogelijkheid blijft. Als blijkt dat er geen draagvlak voor is dan is het gauw afgelopen.”

Grootendorst zegt grote waarde te hechten aan het vaststellen van een notering met inspraak van uit de handel. Ook beurscommissievoorzitter Piet de Koning is het niet eens met de handelswijze van het bestuur van de NBHV. NBHV-voorzitter Piet Thijsse en sectorvoorzitter varkenshandel Cees Oostrom maakten vorige week bekend dat de openbare bijeenkomsten om de prijs vast te stellen per direct verleden tijd zouden zijn. Piet Thijsse wil op dit moment geen commentaar geven op de situatie. Cees Oostrom was niet bereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.