Home

Achtergrond

Vlaamse regering: Stap in goede richting

Minister-president Kris Peeters van de Vlaamse regioregering noemt het besluit van het Nederlandse kabinet om de Hedwigepolder onder water te zetten ,,een stap in de goede richting''.

Maar Peeters is pas echt gerust ,,als de baggerwerken voor de verdieping van de Schelde op Nederlands grondgebied effectief gestart zijn'', zei hij vrijdag.
Peeters en andere Belgische politici beschuldigden Nederland er de afgelopen tijd van afspraken niet na te komen over de uitdieping van de Westerschelde. De maatregel is nodig om de haven van Antwerpen beter bereikbaar te maken.
Ook Vlaams minister Hilde Crevits, verantwoordelijk voor het havenbeleid, en de Antwerpse havenwethouder Narc Van Peel reageerden positief op het Nederlandse besluit. Vanuit Antwerpen was eerder gedreigd met schadeclaims als Nederland gemaakte afspraken niet zou nakomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.