Home

Achtergrond 237 x bekeken

Vion in Duitsland tweede leverancier voedingsretail

Vleesconcern Vion is na Nestlé de grootste leverancier van de voedingsdetailhandel in Duitsland.

Dat blijkt uit de door vakblad Lebensmittelzeitung opgestelde top 100 van voeding producerende bedrijven. Vion neemt deze tweede plaats in met een omzet van 3,2 miljard euro in Duitsland in 2008. Dat is een groei van 5 procent ten opzichte van 2007. Ook twee andere vleesconcerns bevinden zich bij de eerste 20. Tönnies is met een omzet in Duitsland van krap 2,7 miljard goed voor een zevende plaats. Pluimveevleesfabrikant PHW-Gruppe, beter bekend als Wiesenhof, heeft een omzet van 1,54 miljard euro, wat een 17e plaats oplevert. Westfleisch haalt de top 20 net niet. Dit vleesconcern neemt een 22e plaats in.

Vion verwerkte volgens een ander vaktijdschrift, de Allgemeine Fleischerzeitung, vorig jaar in de Bondsrepubliek ruim 9 miljoen varkens. Dat is iets minder dan bleek uit de in maart door varkenshoudersorganisatie ISN gepubliceerde top 10 van Duitse slachters.

Niettemin blijft Vion ook met het volume van 9 miljoen in Duitsland de op één na grootste verwerker, dat wil zeggen na Tönnies (12 miljoen varkens). Alleen al Vion Hamburg slachtte met krap 5,5 miljoen varkens bijna evenveel als de nummer 3, Westfleisch (6,15 miljoen). De Vion-bedrijven Moksel en Südfleisch nemen de rest van het bovengenoemde volume voor hun rekening.

Of registreer je om te kunnen reageren.