Home

Achtergrond

Verzet ambtenaren tegen hogere AOW-leeftijd

Twee op de drie ambtenaren van gemeenten en provincies zijn tegen verhoging van de AOW-leeftijd.

Van de gemeente- en provinciemedewerkers zegt ook bijna de helft strijd te zullen voeren tegen het optrekken van de pensioenleeftijd. Rijksambtenaren reageren iets gematigder. Van hen vindt de helft dat de AOW-leeftijd ongewijzigd moet blijven en is een derde tot acties bereid.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek onder ruim 4.400 ambtenaren door Binnenlands Bestuur. Ruim 80 procent van de ondervraagden werkt bij een gemeente. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met het plan van CDA-minister Piet Hein Donner en PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma om de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar te verhogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.