Home

Achtergrond

Verspreiding Mexicaanse griep iets toegenomen

De verspreiding van de Mexicaanse griep lijkt de afgelopen week licht te zijn toegenomen.

Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag bekendgemaakt. De afgelopen week hebben zich gemiddeld 6,9 mensen per 10.000 Nederlanders bij de huisarts gemeld met griepachtige verschijnselen. Dat is iets meer dan in de afgelopen periode. In dezelfde periode zijn 24 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

De ziekte heerst in Nederland sinds april van dit jaar. Sindsdien zijn vier mensen eraan overleden. Zij hadden andere ziekten die hen extra kwetsbaar maakten voor het virus van de Mexicaanse griep. In totaal zijn sindsdien 23 patiënten op de Intensive Care van het ziekenhuis beland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.