Home

Achtergrond

Verschilllen in gezondheid in EU aangepakt

De Europese Commissie heeft dinsdag een aantal maatregelen aangekondigd om de grote verschillen in de gezondheid van inwoners van de EU te verkleinen.

De gemiddelde levensverwachting voor vrouwen in de 27 EU landen verschilt tot 8 jaar, voor mannen is dat zelfs 14 jaar. Ook binnen landen zijn er grote verschillen.

De commissie wil de kennis over dit onderwerp vergroten en zorgen voor een betere verzameling van gegevens en monitoring. Volgens de commissie moeten regio's en populaties met een minder goede gemiddelde gezondheid geholpen worden om daar iets aan te doen.

"Ik wil een Europa zien waar iedereen de mogelijkheid heeft om te genieten van een goede gezondheid, ongeacht waar iemand leeft en zijn sociale of etnische achtergrond'', aldus Europees Commissaris Androulla Vassilou (Volksgezondheid).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.