Home

Achtergrond 191 x bekeken

Verhagen: ik heb niet gedreigd met portefeuille

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) ontkent dat hij heeft gedreigd op te stappen.

"Opstappen doet een minister alleen als die zich niet kan vinden in het kabinetsbeleid'', zei hij vandaag na afloop van de ministerraad.
In coalitiekringen klonk de afgelopen dagen het verhaal dat Verhagen met zijn portefeuille had gezwaaid, toen bleek dat regeringspartijen ChristenUnie en PvdA geen nieuwe missie in Uruzgan meer willen na 2010. Beide partijen dienden daar woensdag een motie over in die kan rekenen op de steun van een Kamermeerderheid.

De minister ziet geen reden om op te stappen. Hij is het eens met premier Jan Peter Balkenende. Die ontraadde de Kamer de motie aan te nemen, omdat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over de vraag of en hoe Nederland na afloop van de huidige missie nog moet bijdragen aan de internationale troepenmacht ISAF in de Afghaanse provincie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.