Home

Achtergrond 2 reacties

Vergeten dieren op handpalm BN'ers

Gisteren kreeg menig huisdier wat extra's op dierendag.

Vandaag zijn de 'vergeten dieren' aan de beurt, vindt de Dierenbescherming. Voor hen heeft de Dierenbescherming 5 oktober voor de tweede maal uitgeroepen tot 'vergeten dierendag'.

Met een spotje op televisie en internet brengt de dierenorganisatie de dieren onder de aandacht van het publiek. Dit kunnen dieren zijn die worden ingezet voor proeven, of dieren die worden verwaarloosd, mishandeld, doorgefokt, gedumpt, of verhandeld.

De Dierenbescherming vraagt steunbetuigers om deze dieren niet te vergeten. Dat kunnen zij aangeven door een dier in hun handpalm te tekenen. Bekende Nederlanders als Ruud de Wild, Nicolette Kluiver, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber doen dit ook. Zij delen op de Dam in Amsterdam bovendien 'dierenhandtekeningen' uit.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pas echt zielig als het een

  laten we overmorgen ook zoon aktie houden voor de vergeten oude mensen in het bejaardetehuis die de laatste maand geen bezoek meer gehad hebben dan zouden veel bn.rs zich wel kapot moeten schamen ver vanhuis ouders verwaarloost thuis

 • no-profile-image

  Nietje

  Het zijn wel altijd dezelfde BN'ers voor dit soort acties..... Ruud, Jorgina, Nicolette..... Zegt ook iets over de organisatie van de Dierenbescherming die dit organiseerd.
  Niet alles is goed op de wereld, helaas moeten we daarmee leren leven. Om een andere organisatie aan te halen... de WSPA zendt ook van die "leuke" spotjes uit op tv. Ook in de middaguren dat mijn kinden dan weer zien..... denk je goed naar de programmering te hebben gekeken als ouder.... komen er toch nog voor kinderen zeer slechte beelden tussendoor voorbij. Hoe leg ik dat als ouder dan weer uit?
  Gelukkig zijn er ook veel mensen die goed zijn voor hun dieren, maar dat blijft niet op iemands netvlies hangen, dus daar geven we geen aandacht aan.
  Doe ook eens iets positief berichten op tv.

Of registreer je om te kunnen reageren.