Home

Achtergrond

Verburg vindt beraad zonder premier maar niks

Minister Gerda Verburg (LNV) gaf vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad, die dit keer zonder premier Jan Peter Balkenende plaatsvond, aan dat het wat haar betreft geen bijeenkomst was om vast te wennen aan een ministerraad zonder Balkenende.

"Ik wou er maar liever niet aan wennen. Hij is een goede premier en moet in Nederland blijven'', aldus Verburg (CDA).

Het speculeren over een op handen zijnd vertrek van Balkenende naar Brussel noemde zij een "prachtig gezelsschapsspel, maar het is niet aan de orde''. Balkenende wordt genoemd als mogelijke eerste voorzitter van de Europese Raad, de bijeenkomsten van de Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Onderwijsminister Ronald Plasterk denkt dat Balkenende het "fantastisch'' zou doen als voorzitter van de Europese Raad. "Maar'', voegde hij daaraan toe "ik geloof niet dat hij kandidaat is''. De kwestie was volgens hem vandaag niet besproken in de ministerrraad. "Wij zijn bezig met het land besturen.''

Eimert van Middelkoop (Defensie) zei: "Ik hoop dat we de rit uitzitten'', om vervolgens te stellen: "Niemand is onmisbaar''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.