Home

Achtergrond

Verburg: probleem illegale mesthandel valt mee

Nederland kent geen groot probleem rond het dumpen of illegaal verhandelen van mest. Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) vanmiddag gezegd in het mondelinge vragenuur.

CDA-Kamerlid Ger Koopmans had de minister vragen gesteld over berichten dat twintig intermediairs keer op keer de mestwetgeving overtreden. Koopmans wilde weten of Verburg was geschrokken van het bericht en of de Algemene Inspectiedienst (AID) genoeg mensen en middelen heeft om de mestregels te handhaven.

Verburg zei niet geschrokken te zijn. "In totaal gaat het om 3 procent van de handelaren die in de fout gaan. Ik vind dat meevallen. Het is een teken dat de AID erbovenop zit." De minister zei zeker geen aanvullende regels te willen stellen. De AID heeft volgens haar voldoende handhavingscapaciteit.

Lees ook AID vermoedt 20 notoire overtreders mestwet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.