Home

Achtergrond 2 reacties

Verburg: nultolerantie transgene deeltjes verlaten

Er moet snel een einde komen aan de nultolerantie voor transgene bestanddelen, die de EU hanteert.

Dat zei minister Gerda Verburg in een debat met de Kamer. Joop Atsma (CDA) vroeg haar om een reactie op het bericht dat het mogelijke stilvallen van de soja-import uit de VS Nederlandse veehouders 13 tot 19 miljoen euro gaat kosten.

Het LEI heeft dat berekend. Verburg stemt op de komende Landbouwraad in met de toelating van drie transgene maisvarianten. In een stemverklaring zal ze aandringen op spoedige wijziging van het Europese toelatingsbeleid voor transgene gewassen. Die toezegging was voldoende voor PvdA en ChristenUnie.

Lees ook: Nultolerantie onhoudbaar

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  wat een hypocrisie

 • no-profile-image

  Patrick

  Verburg is zeker hypocriet. Europa is goed in staat om verantwoordelijkheid te nemen om gewoon de nultolerantie te handhaven. Er dient alleen verantwoordelijkheid gedragen worden door voerleveranciers, handelaren en boeren. En dat is lastig, de meesten kijken weg, willen Geen verantwoordelijkheid nemen. Het is allemaal te lastig voor de eeuwige klaagzang van de lanbouw sector en haar handelaren. De WTO is geen liefdadigheids organisatie, voor diegene die dat denkt, het is een belangen club van Multinationals die puur facistisch zijn, het dringt niet door bij de meesten, wat de structuur achter het woord wereldmarkt is. Elk jaar is het ritueel het zelfde kijk naar de huidige artikelen, Amerika pushed weer de chloorkip door om toegang te krijgen op de Europese markt, en dreigt en schreeuwt moord en brand. Dit gebeurd ook met Amerikaans rundvlees dat stijf staat van de hormonen. Allemaal druk, niet omdat het goed is voor de consument, nee alleen goed voor de grijpers, bonus jagers, en de multinationals.
  Verburg neemt ook geen verantwoordelijkheid, heeft nooit verantwoordelijkheid gedragen, ze loopt er een beetje de kantjes vanaf, mooie woorden geeft ze vaak, maar leeg en gevoelloos in the end.

Of registreer je om te kunnen reageren.